Home
Om oss
Träning
Yoga
Aktuellt/Kurser
Kontakt
Om oss

Jag heter Åsa Marsal och driver M.Arts tillsammans med min man Jan, med verksamhet i Malmö-Lund-Lomma området. Jag har alltid varit intresserad av träning och hälsa och började träna aerobics när jag var 15 år. Sedan 1991 har jag varit instruktör i olika typer av gruppträning såsom Aerobics, BodyPump, BodyStep, Yoga och BodyBalance. Jag har utbildat mig via flera stora organisationer som YLab Education, SAFE, Nike, les Mills, World Class och Fysica. 

Redan när jag började utöva Poweryoga 2003 var min förebild Beryl Bender Birch, en av de första kvinnorna som blev känd inom yogavärlden. Jag har haft förmånen att få träffa henne och ytterligare fördjupa mina kunskaper i yogan. Hennes sätt att förmedla yogan är en härlig blandning av ödmjukhet, visdom och humor. Jag är henne evigt tacksam för all inspiration till egen träning och utveckling. Andra yogapersonligheter som inspirerar och fascinerar mig är Natasha Rizopoulos, David Swenson och Baron Baptiste. Alla tre för deras sunda och mjuka inställning till yogan som en träningsform och livsstil för alla. Jag har utbildat mig både med Natasha och David.

Mitt intresse för människan som fysisk och psykisk varelse är kärnan i min verksamhet. Jag vill ge dig en upplevelse som stimulerar till eftertänksamhet och uppmärksamhet på dig själv och din omvärld. Dessutom vill jag att du ska lära känna din kropp bättre och se dess möjligheter. Mitt mål är att du ska gå ut från min klass med ny energi och kraft i både kropp och själ. Yogan kan ge alla människor något om man hittar den på sin nivå. Därför är det av stor vikt för mig att alla lär sig att yoga utifrån sina förutsättningar. Vad som känns bra i min kropp kanske är helt fel för någon annan. Därför uppmuntrar jag gärna till att känna efter själv och inte standardisera yogan för mycket. Så länge din upplevelse är positiv utifrån kropp och själ ger yogan dig det du behöver.

Vid sidan om M.Arts verksamhet arbetar jag som narkossköterska på sjukhuset i Lund och har arbetat som sjuksköterska sedan 1997. Min bakgrund som sjuksköterska gör att jag gärna förenar det västerländska tankesättet om kroppen med det österländska. Jag tror mycket på att förena dessa två. Min familj består av min man Jan och våra tre underbara pojkar, Alfred född 2003, Lukas född 2007 och Melker född 2011.