Home
Om oss
Träning
Yoga
Aktuellt/Kurser
Kontakt
Träning

Styrka/Core (aktuell HT-2013)

Styrka/core är en klass med fokus på funktionell styrka och smidighet. Det betyder att vi arbetar med klassiska övningar för att stärka kroppen med den egna kroppstyngden. Alla övningar utgår från en stark mage och rygg (core)och är hämtade från kända träningsformer som yoga, pilates och funktionell styrketräning.

Under september månad och kanske i oktober försöker vi vara utomhus och då varva styrkeövningar med rask promenad. Vid dåligt väder är vi inomhus i Lomma Kiroppraktorkliniks träningslokal. Klassen passar alla! Du kan med fördel vara med om du är föräldraledig och då ta med dig din bebis i vagn (utomhus) eller ha det bredvid dig inomhus. Alla övningar går att anpassa vilket innebär att du inte behöver ha någon förkunskap eller känna att du måste vara vältränad redan innan. Klassen gör dig stark! 

 


Funktionell träning för mammor med barn (se ovan)

Funktionell träning är bra, säker och effektiv. Du tränar styrka, smidighet och balans på ett enkelt men oerhört effektivt vis. Kursen innehåller övningar från olika träningsformer som styrke/cirkelträning, yoga och pilates. Du bygger upp styrka i mage och rygg igen efter graviditeten och tränar även större muskelgrupper som ben, säte, armar och axlar. Du får en bättre hållning och lär dig att använda kroppen balanserat. Efter graviditet och förlossning har alla kvinnor olika utgångsläge vad gäller träning. Därför är kursen upplagd så att du kan modifiera och minska belastning om du behöver, men också belasta mer om du är redo för detDu bör ha genomgått efterkontroll på MVC innan du påbörjar träningen. Om allt är OK kan du börja när som helst. Det gör inget om ditt barn är lite äldre och har börjat krypa eller gå. Träningen får du anpassa utifrån vilket humör ditt barn är på just den dagen, det blir förmodligen mer än om du stannat hemma...

Barnvagnsträning (se ovan)

Barnvagnsträningen är upplagd utifrån samma principer som funktionell träning (se ovan) men med mer inslag av konditionsträning. Dessutom är träningen förlagd utomhus vilket gör att både mamma och bebis får frisk luft under träningen. Träningen utförs med barnet i barnvagn. Konditionsmoment (ff a rask promenad) varvas med styrke-och smidighetsövningar så du behöver ha bra skor och en matta, filt eller liggunderlag att göra övningarna på. Ta också med vattenflaska och det du behöver till ditt barn. Träningen kan anpassas utifrån din träningsnivå och form. Om ditt barn trivs i vagnen kan även denna träning utföras med barn som är runt 1 år.